Jobsøgningsjunglen

Vi kommer her med nogle råd om hvordan man kan gribe jobsøgningen an

Det er en jungle, for de fleste, at søge job. Og her gælder jungleloven for det meste også – er man synlig, tydelig og målrettet, så kommer man som oftest også først i mål. Man SKAL kæmpe for det man gerne vil have, for ellers er der en anden der kommer en i forkøbet. Det vigtigste budskab er, at man er realistisk, synlig og målrettet.

Happy Hunting!

Er jeg en god kandidat til jobbet?

Rekrutting Køge Bugt får dagligt henvendelser fra virksomheder, som søger medarbejdere.  I vores daglige arbejde, hjælper vi virksomheder med at finde det rigtige match. Derfor har vi valgt at lave nogle gode råd til dig, som jobsøger, her på vores hjemmeside.

Når du søger job i dag, er det en klar fordel at have undersøgt efterspørgslen på det du tilbyder (dine kompetencer).  Derfor er det ofte meget afgørende for udfaldet, om du har ringet til virksomheden inden du laver din ansøgning. Ved et målrettet opkald til virksomheden, kan du få afklaret hvad de prioriterer af kompetencer og derved ved du, hvad du skal bruge dine kræfter på i en ansøgning.

Appetitvækkeren

 En ansøgning er ALDRIG jobbet. En ansøgning er en appetitvækker til en samtale og samtalen kan udløse jobbet.  Dvs, du behøver ikke sidde med følelsen af, at du skal have alt med.

Et opkald til din, måske kommende arbejdsgiver, er guld værd for dig, så du ikke skal opfinde den dybe tallerken hver gang du skal skrive en ansøgning.

Hvis du har været ledig i længere tid er det vigtigt at du finder ud af, om dine kompetencer stadig er aktuelle, eller om du skal opkvalificeres og/eller have en anden funktion. Her er det igen en afklaring du kun kan få, ved at kontakte virksomhederne og spørge.

Videoansøgning – Noget for dig?

I dag er de Sociale Medier blevet en af vores primære rekrutteringskanaler og derfor kan det være en god idé, at kigge nærmere på videoansøgning, når du søger job. For mange er dette fremmed land og lidt af en udfordring, men som alting – øvelse kan gøre mester. Man kan træne sig til at stå foran et kamera og levere sit budskab. Så kast dig ud i det.  “Det tog mig “kun” ca. 23 klip før jeg var tilfreds, første gang jeg gjorde det”, siger Lotte fra Rekruttering Køge Bugt. Hvis du vil se mere om videoansøgning, så lad dig inspirere af websider som playapply.dk og seeknspeak.dk.

Mindre kan også gøre det. Tag din smartphone og stil den på noget stabilt og tryk på play. Vær opmærksom på, at du skal holde dig inden for max 60 sek.

Der er flere og flere virksomheder, som er interesseret i, at modtage videoansøgninger. Her kan de muligvis få en fornemmelse af, om den altafgørende kemi, er tilstede. En videoansøgning er måske også noget for dig, som ikke oplever at du kan brænde igennem på papir.

Se aktuelle job på Rekruttering Køge Bugt Facebook

På vores Facebook @Rekruttering Køge Bugt kan du nemt følge med i hvilke aktuelle job vi har. Derudover, vil vores forskellige arrangementer også fremgå.

Vi vil også meget gerne inspirere dig i din jobsøgning og lægger derfor også gode råd samt historier og interviews op på siden. Vi glæder os til at møde dig på Facebook.